Korona presek: Opet skaču brojke! Na respiratoru 168 pacijenata

13.12.2021

14:34

0

Najnovije informacije oko kovida u našoj zemlji

Korona presek: Opet skaču brojke! Na respiratoru 168 pacijenata
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.167 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 31 pacijent.

Testirano je 11.773 osoba. Na respiratorima je 168 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 944 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 30 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 177 pacijenata. Tom prilikom testirano je 7,840 osoba.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon gostujući na TV Prva komentarisao je novi soj koronavirusa i trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji. Kako je naveo, u Srbiji je broj novozaraženih znatno manji i brojevi padaju.

- Mi očekujemo dalji pad. Juče je zabeleženo manje od 1.000 novozaraženih, neće biti tako malih brojeva, ali možemo očekivati oko 1.500 dnevno obolelih. Situacija je daleko od povoljne, ali ono što je bitno je da je trend poboljšanje, to je dobro - rekao je epidemiolog.

Navodi da se očekuje da će se nova varijanta virusa pojaviti u Srbiji oko Nove godine, kada naši ljudi koji ne žive u Srbiji krenu da dolaze, a Krizni štab i dalje ne odstupa od svojih zahteva.

- Tražimo kovid propusnice 24 sata, pokazalo se da je uvođenje kovid propusnica dobro - zaključio je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike