Nije hteo vakcinu, pa završio u bolnici! Hrvatski političar poručio: "Opaki virus me je pregazio"

11.12.2021

16:06

0

Željko Sačić završio u bolnici zbog korona virusa

Nije hteo vakcinu, pa završio u bolnici! Hrvatski političar poručio: "Opaki virus me je pregazio"
Željko Sačić hrvatska bivsi general (4) - Copyright Printscreen/YouTube

Željko Sačić, zastupnik u hrvatskom Saboru, trenutno je hospitalizovan na klinici "Dr Fran Mihaljević" gde se oporavlja od teške upale pluća izazvane korona virusom.

- Na infektivnoj sam, sad sam već super. Tu sam već četiri, pet dana. I sve je izvrsno, ali kad sam došao bilo je jako gadno - rekao je Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvartskih suverenista, za Dnevnik.

Sačić se zarazio korona virusom i isprva se sam lečio kod kuće zbog relativno blagih simptoma. Ali nakon nekoliko dana stanje mu se pogoršalo.

- Počeo sam jako da kašljem i narasla mi je temperatura na 39. Sam sam došao u bolnicu gde su mi snimili pluća i otkrili da imam tu podmuklu upalu pluća. Odmah su me zadržali - ispričao je Sačić, dodajući da mu je u telu "nastao raspad sistema" jer se imunološki nije moglo boriti s virusom. Trenutno je na terapiji kiseonikom i oseća se dobro.

Printscreen/YouTube
 

 

Sačić je neretko kritikovao mere protiv širenja epidemije i nije se vakcinisao, ali kaže da nikome nije savetovao da se ne vakciniše.

- Nisam bio protiv vakcinacije i nikome ne govorim da se ne vakciniše. Lično sam očito precenio svojih 59 godina naspram te bolesti, a i moje bolesti koje su pridonele. Ovo je opaka bolest i opak virus. On je pregazio moje prirodne prepreke. Svako ko hoće da se vakciniše, nek se vakciniše. Ali neću terati nikoga da primi dozu, kao što nisam ni sebe - kaže Sačić.

Ima i savet za sve koji obole.

- Ako se to dogodi uprkos tome što čovek smatra da će nadvladati virus, onda mora na vreme hitno da dođe u bolnicu jer to je spas. I moram reći da svi ovde, i lekari i medicinske sestre i svi koji se brinu o pacijentima, ti ljudi doista spasavaju ljudske živote i njima sva zahvalnost - kaže Sačić, koji priželjkuje da im društvo, ako je ikako moguće, za to i plati.

Printscreen/YouTube
 

 

Potvrđuje da u bolnici niko ne deli ljude na vakcinise i one koji to nisu.

- Kad uđeš u sistem niko te ne pita jesi se vakcinisao ili nisi, njima je samo bitno da spasu ljudski život. To je puno mudrije od političara koji šalju poruke ko se nije cepio neka umre pred bolnicom - kaže Sačić.

Stav o vakcinaciji nije bitno promenio jer, kaže, u sobi je promenio dva cimera.

- Jedni su se vakcinisali i svejedno su završili tu gde i ja. To je opaka bolest, ona ne pogađa sve tako jako, mnogi prođu bez problema. Ali onoga koga zahvati, e taj je baš u nevolji - poručuje Sačić iz bolničkog kreveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike