Priča taksiste koja je rasplakala Srbiju! Majka mu je rekla istinu o sinu: On ne ide u vrtić, on je...

13.12.2021

14:19

0

Čačanin ispričao dirljivu priču sa majkom i dečakom sa autizmom

Priča taksiste koja je rasplakala Srbiju! Majka mu je rekla istinu o sinu: On ne ide u vrtić, on je...
dete profimedia-0366422737 - Copyright Profimedia

Čačanin koji se na Tviteru potpisuje kao "Grof od Kačulica" je takstista kojem su jednom u vozilo ušli majka i dete koje je autistično. On je razgovarao sa majkom i mališanom, a onda je ovaj razgovor pretočio u niz tvitova.

Taksista se zatekao na adresi, odakle je obično vozio jednog srednjoškolca, ali ovaj put mu je u auto ušla žena sa dečakom ne starijim od pet godina.

- "Dobar dan, druže", pozdravim ga sa osmehom, poluokrenut. Mališa lagano podiže pogled, a na, do tada, ozbiljnom licu se pojavljuje osmeh. Lagano ustaje, zagrli me kako je mogao, onako stišnjen između sedišta i naslanja glavu na moje rame. Kad me pustio posle nekoliko sekundi, ja se, iznenađen postupkom, okrećem malo više. Oči krupne, tamne, duboke kao ni jedne druge su me netremice gledale sa nasmejanog lica.

Žena ulazi i seda pored njega sa pitanjem: "Sine, jesi li pozdravio čiku?"

Mališa ćuti, ja odgovaram za obojicu: "Jeste, gospođo, izgrlismo se k'o najrođeniji." "Eh, takav je on... Idemo na Topalovo samo prvo da svratimo do pekare." Dok idemo ka pekari, njih dvoje veselo čavrljaju, više kao dva deteta u vrtiću nego kao majka i sin. "Hoćeš pasulj za ručak? M?" "Nema pasulj!" "A hoćeš možda...picu za ručak?!" "Daaa!!" - napisao je ovaj čovek.

Nakon što su uzeli hranu iz pekare, dečak je uz mnoštvo uzvika i onomatopeje, rekao mami da će pozvati njegovog drugara Tomu da se igraju i jedu picu. Taksista se uključio u razgovor i upitao dečaka da li ide u vrtić.

- Tišina... Majka odgovara: "Ne ide. On je autističan". Bi mi neprijatno. "Izvinite, nisam znao..." "Ma, nemojte se izvinjavati. Nije on toliko problematičan i zatvoren, samo je malo... drugačiji. On vidi svet potpuno drugačije od nas". Onda joj se oteo i blag uzdah: "Eto, vas je zagrlio, a to retko čini, naročito koga vidi prvi put. Ponekad imam utisak da mi imamo pogrešan pogled na svet a da ga on razume mnogo bolje od nas" - objasnila je mama.

Sa dečakom mu je pričala o tome kako dečak voli životinje, predivno crta ljude i zna po čitavu noć da gleda u Mesec kada su noći vedre.

- Dok sam vraćao kusur, dečak je ponovo ustao. Ovoga puta mi je spustio dlan na obraz, potom opipao okvir naočara: "Ćao." "Ćao." Lepo je biti deo tog sveta iza pogleda tih krupnih, tamnih očiju, dubokih kao ni jedne druge - napisao je ovaj čovek.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike