Korona presek: Raste broj novozaraženih, preminula 54 pacijenta

23.11.2021

14:02

0

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Raste broj novozaraženih, preminula 54 pacijenta
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen 3.033 kod osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 54 pacijenata.

Testirano je 17,851 osoba, dok je na respiratoru 201 pacijenata.

Juče je na koronavirus bila pozitivna 2.771 osoba, od  14.946. Na respiratorima je bilo 213 pacijenata, dok je preminulo 56 osoba.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održati ove sedmice, možda već sutra ili prekosutra.

Ocenio je da je važno građanima unapred reći kad će početi zimski raspust, kakvo je ponašanje predviđeno za Novu godinu i na drugim skupovima, skijalištima.

- Treba da se analizira da li je pad broja novozaraženih privremen i rezultat mera koje su se istovremeno dogodile, to je ovo pomeranje na 20 s kovid propusnicama i kraće produženje raspusta koje je bilo - rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba, za TV Pink.

Govoreći o početku rasputa, on je podsetio da je epidemiolog Branislav Tiodorović pominjao 15. decembar, "ali smo u svakom slučaju mislili u drugoj polovini decembra", kao i da će se uskladiti sa Ministarstvom prosvete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike