Muftija beogradski Jusufspahić oprostio se od patrijarha Irineja: Svaki naš sastanak je obilovao prijateljstvom i lepim emocijama

20.11.2020

09:52 >> 10:09

0

Beogradski muftija kaže da će patrijarha pamtiti po blagosti i podseća na poznanstvo koje traje oko 20 godina

Muftija beogradski Jusufspahić oprostio se od patrijarha Irineja: Svaki naš sastanak je obilovao prijateljstvom i lepim emocijama
Copyright Printscreen/Pink

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej preminuo je danas od posledica koronavirusa, u 91. godini. Pored brojnih zvaničnika koji su se oprostili od patrijarha SPC i muftija beogradski Mustafa Jusufspahić mu je uputio poslednji pozdrav.

– Božiji smo i Bogu se vraćamo. Svaki naš sastanak je obilovao prijateljstvom i lepim emocijama koje krase vernike. Bogu se molimo da bude zadovoljan tim našim zajednički provedenim životom. Iskreno saučešće celom narodu Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vladikama i svim vernicima – kaže Jusufspahić za 24sedam.

Pročitajte još: Najtužnija zvona Hrama Svetog Save: Vernici pale sveće za oproštaj od patrijarha Irineja (FOTO)

Beogradski muftija navodi da će patrijarha pamtiti po blagosti i podseća na poznanstvo koje traje oko 20 godina.

– Pamtiću ga po blagosti koju smo imali kada bismo se sreli, razgovarali, sve je prolazilo u jednom komšijskom odnosu. Mi se znamo još dok sam bio muftija u Nišu, a dok je on bio episkop niški. Naše druženje traje 20-ak godina. Uvek smo u njemu imali dobrog sagovornika. Poslednji susret bio je kada je primio generalnog sekretara Svetske islamske lige, gde smo bili zajedno i prisustvovali divnom razgovoru, koji je potencirao mir i želju za mirom u celom svetu, posebno između muslimanskog i hrišćanskog sveta – seća se Jusufspahić.

Pročitajte još: Ko je bio srpski patrijarh Irinej: Po završetku gimnazije odredio svoj put

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike