Plastični hirurg otkriva za 24sedam: Zavladao novi trend! Sve više žena traže da liče na plastične lutke i starlete (VIDEO)

17.11.2021

17:00

0

Ranije se hirurgija radila da bi se korigovao izgled na bolje, a danas se traži sve više detalja

Plastični hirurg otkriva za 24sedam: Zavladao novi trend! Sve više žena traže da liče na plastične lutke i starlete (VIDEO)
viber_image_2021-11-17_15-05-54-863 - Copyright 24sedam

Selfi i instagram filteri su u potpunosti promenili način na koji vidimo sebe. Zbog toga sve više žena kod plastičnog hirurga dolazi sa željom da liči na animirane, a ne realne likove.

Za pune ruke posla u poslednje vreme, plastični hirurzi mogu da zahvale kamerama na našim mobilnim telefonima. Pitate se kakva je veza između njih? Zapravo, vrlo logična. Selfi kultura je doprinela tome da svi u toku dana pravimo na desetine, neki i stotine selfija, koji otkrivaju baš svaku našu manu. 

Možda naš nos slikan spreda deluje lepo, ali iz profila se primeti mala grbica i to onda postaje problem koji se mora rešiti. Ranije se "pod nož!" odlazilo samo kada je u pitanju devijacija nosa, otežano disanje ili veličina koja je ozbiljno narušavala izgled lica.

- Ranije se zaista nije poklanjalo toliko pažnje detaljima, ranije se hirurgija radila da bi se korigovao izgled na bolje i posle toga ukoliko se dešavao neki ozbiljniji estetski lošiji rezultat se popravljao, radila se korekcija... Sada su sve teži zahtevi, tako da je to na neki način dobro da motiviše hirurga da radi maksimalno a sa druge strane stavlja lekara koji vrši operaciju pod veliki pritisak. Sve je više pacijenata koji nisu zadovoljni u poređenju kako je bilo ranije, tako da broj operacija koje se ponavljaju je sve veći - izjavio je doktor Igor Georgijev za emisiju “24sedam sa Marom”.

Ima pacijentkinja koje se po četiri, pet, pa i više puta odlučuju za operaciju nosa, grudi, uvećanje usana...

Takođe, sve mlađe pacijentkinje dolaze sa željama da izmene lični opis. Veliki broj njih donosi fotografije sa instagram filterima kao "model" po kojem bi hirurg trebalo da radi. Ovi instagram filteri menjaju lik do neprepoznatljivosti - stanjuju nos, uvećavaju usne i jagodice i daju čitavom licu izgled "nacrtanog".

- Dolaze sa tim neprirodnim izgledom, nečim što ne odgovara realnom stanju, fotografije koje su izmenjene tehničkim mogućnostima koje danas mogu da se urade, i to je onda nešto što buni ljude, misleći da tako stvarno može da bude. To su likovi koji više liče na likove iz animiranih filmova, nego na realne ljude - rekao je Georgijev voditeljki Mariji Atanasković.

- "Zadruga" je postala reper za to kako žene žele da izgledaju, kao Ana Korać ili Maja Marinković, ‘foxy eyes’ je jedan od najtraženijih zahvata” - otkrila nam je koordinatorka za estetiku i plastičnu hirurgiju u klinici “Dr Igor Georgijev”, Aleksandra Jović.

Svedoci smo da su nas proteklih meseci sa naslovnih stranica užasavale fotografije žena koje su unakažene od strane nestručnih ljudi koji su se predstavljali kao estetski hirurzi. Kako da prepoznamo kome možemo pokloniti poverenje, a ko je šarlatan, zbog čega je tokom korone porastao broj pacijentkinja i kako hijaluron, koji se smatra takoreći rutinskom intervencijom, može izazvati slepilo i nekrozu tkiva, možete saznati ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike