U KBC "Dragiša Mišović" preminuo mladić (28): Dr Moma Jakovljević tvrdi da su ugroženi svi

20.11.2020

18:44 >> 18:45

0

Pomoćnik direktora KBC Dragiša Mišović, rekao je da je situacija u Srbiji kada je reč o koronavirusu veoma komplikovana

U KBC "Dragiša Mišović" preminuo mladić (28): Dr Moma Jakovljević tvrdi da su ugroženi svi
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Dr Moma Jakovljević, hirurg i pomoćnik direktora KBC “Dragiša Mišović”, rekao je da je situacija u Srbiji kada je reč o koronavirusu veoma komplikovana i da je sve više mladih ljudi zaraženo.

– Ovo je jedna velika zagonetka za svetsku medicinu, ne samo za nas. Naše je da radimo. Ugroženi su svi, i lekari i sestre. Zaposleni padaju, imamo šest anesteziologa koji su zaraženi, ima ih dosta na kućnom lečenju – istakao je te dodao da se treba čuvati, izbegavati velike gužve, kao i da je važna distanca, da smo razmaknuti, prenose Novosti.

Rekao je i da je mnogo mladih zaraženih i da nije više situacija kao ona s početka epidemije da su najugroženiji oni stariji od 65 godina.

– Po meni je korona bomba za imunitet – poručio je doktor te dodao da moraju da se “održavaju” osnovne bolesti. To je sistemska bolest, napada organizam, zgrušava krv, jede crvene krvna zrnca ali najviše stradaju pluća – dodao je i rekao da ima mnogo nejasnoća, te da dok “ne dođe vakcina, nema nam spasa”. Treba se čuvati. Bitna je distanca, da smo razmaknuti, jer ako nismo razmaknuti, a među petero jedno zaraženo, zarazićemo se. Mnogo ima mladih, radno sposobnih, kod nas je preminuo mladić od 28 godina – rekao je doktor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike