Još za vikend do 22 sata! Kovid propusnice skraćuju radno vreme kafića, fajront već u 20 sati? Oglasili se ugostitelji

05.11.2021

18:00

0

"Ugostiteljski objekti su morali da skrate radno vreme posle odluke o uvođenju kovid propusnica"

Još za vikend do 22 sata! Kovid propusnice skraćuju radno vreme kafića, fajront već u 20 sati? Oglasili se ugostitelji
restoran kovid propusnica1 - Copyright Ilustracija/Pixabay/24sedam

Veliki je broj kafića i restorana koji su svoja vrata za goste zatvorili već u 22 sata zbog uvođenja kovid propusnica. Nova odluka kriznog štaba da kovid sertifikati od ponedeljka važe od 20 časova za boravak u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uticaće na to da neki objekti dodatno skrate radno vreme na 20 sati.

Zoran Stojanović, potpredsednik Udruženja ugostitelja Srbije, rekao je da su pojedini ugostiteljski objekti morali da skrate radno vreme posle odluke o uvođenju kovid propusnica, ali da ta odluka nikako ne ide u prilog njihovom poslovanju.

- Meni koji se bavim ovom delatnošću, ali i svima ostalima da ne odgovara skraćenje radnog vremena, jer nam je potrebno da radimo što duže. Smatram da će kovid propusnice podstaknuti goste i zaposlene da se vakcinišu, ali zbog tih odluka dok se ne poveća odziv za vakcinaciju neki objekti će biti primorani da skrate radno vreme - kaže Stojanović.

Podsetimo, pomoćnik ministra zdravlja Srbije za inspekcijske poslove Goran Stamenković rekao je da se 26. oktobra primena kovid propusnica tokom noći poštovala, ali i da su mnogi ugostiteljski objekti sami prestali da rade u 22 sata.

- Ta je slika zabeležena je širom Srbije, od Vranja do Subotice. U ponedeljak, 25. oktobra, uveče počelo je kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima posle 22 sata, a koji nemaju kovid propusnicu.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da kovid propusnice važe od 20 sati, za razliku od prethodne nedelje, kada ste bez sertifikata mogli u ugostiteljske objekte do 22 sata.

- Mere koje smo doneli, videli smo da je uvođenje kovid propusnica imalo značajnog efekta na povećanje vakcinacije, odlučili smo da proširimo vremenski period od 20 časova s tim što će svi objekti moći da rade 24 sata. Meru smo proširili i na kockarnice i to je to što se tiče novih epidemiijskih mera - kaže Kisić Tepavčević. Ona je potvrdila da je školski raspust produžen i da će trajati od 8. do 12. novembra, te dodala da će nove mere početi sa primenom 8. novembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike