Nova odluka za škole: Za nedelju dana gotovo 5.000 zaraženih đaka

29.10.2021

08:56

0

Autor: J. S. J.

Pema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 21. do 28. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina iznosi 4.388, što je 0,57 odsto obolelih

Nova odluka za škole:  Za nedelju dana gotovo 5.000 zaraženih đaka
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kombinovani model nastave će se od ponedeljka, 1. novembra primenjivati u srednjim školama u šest lokalnih samouprava, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Isti model nastave sprovodiće se u srednjim školama u Beogradu, Nišu, Velikom Gradištu, Vrnjačkoj Banji, Kuli i Šapcu.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu.

Koliko je obolele dece?

Inače, prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 21. do 28. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina iznosi 4.388, što je 0,57 odsto obolelih.


U osnovnim i srednjim školama ukupno je 102 (0,25 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 998 (2,45 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, 143 (0,35 odsto) grupe u istom periodu prešlo je iz kombinovanog modela nastave na onlajn, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike