Brnabićeva: Zasada neće biti uvođenja kovid propusnica na 24 sata

27.10.2021

13:17

0

Autor: A. S.

Nova sednica Kriznog štaba biće održana sledeće nedelje

Brnabićeva: Zasada neće biti uvođenja kovid propusnica na 24 sata
ATAImages/ Antonio Ahel

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju i da tu polako dolazi do rasta jer smo prešli smo 55 odsto vakcinisanih, a to je ono što je najvažnije.

Brnabićeva je na konferenciji za novinare, nakon obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije "Energetika", rekla da zasada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li će mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da zasada treba u potpunosti implementirati ovu meru koju imamo i da sve to treba da zaživi.

- Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu - rekla je Brnabićeva, i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Na pitanje da li će đaci preći na onlajn nastavu, Branabićeva je kazala da Institut "Batut" drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome šta bi bile dalje preporuke za školu.

- Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati neku svoju preporuku. Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja jste to da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu - kazala je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima, "da se čuje i njihovo mišljenje", kao i da će se razmatrati mogućnost da se malo pomeri školski raspust.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti