Ovo ima samo u Srbiji! Jeste li probali pljeskavicu na bureku? Samo za iskusne gurmane (VIDEO)

20.10.2021

16:00

0

Pravi hit na mrežama u poslednje vreme je gastronomsko čudo zvano pljeskavica na bureku

Ovo ima samo u Srbiji! Jeste li probali pljeskavicu na bureku? Samo za iskusne gurmane (VIDEO)
viber_image_2021-10-20_14-08-24-704 - Copyright 24sedam

Burek i pljeskavica su najomiljeniji srpski obroci, ali šta se dešava kad ova dva jela postanu jedno?  Ovaj neobični gastronomski spoj nastao je, a gde drugo, nego u srpskom restoranu, a kuvar Marko Trijić otkrio je, za 24sedam, kako nastaje.

Naime, pljeskavica se pravi od junećeg mesa i luka, pa se stavlja na burek-testo, koje je prethodno premazano kajmakom i posuto prženim krompirićima. Sve to zaliva se pirotskom vurdom mešanom sa tucanom paprikom. 

- Mi smo to u početku pravili samo za prijatelje, a onda smo videli da je interesovanje toliko da moramo je da uvrstimo u regularnu ponudu. Kad vide porciju, svima je prva reakcija: "Ko će ovo da pojede?", ali skoro smo imali priliku da vidimo čoveka koji je pojeo dve - ispričao nam je Marko. 

- Ovo je klasično jelo za ručak, znači obrok. Pojeli ste nešto lagano za doručak, sendvič, salaticu, i onda dođete ovde, pojedete ovo za ručak i vi ste završili za taj dan, možda uveče bude neka voćka, i to je to - objašnjava on.

Upravo tako i izgleda ova energetska bomba od jela. Seče se "na sprat", a Marko kaže da je među najprodavanijim jelima u restoranu. 

- Imate lokale na prestižnim lokacijama u Beogradu, gde su kirije nenormalno visoke, a ti lokali se uopšte ne bave našom, domaćom kuhinjom. Oni prodaju paste i pice... Ja ne želim nikog da uvredim, ali to je činjenica. To su neki poluobroci za nas koji smo kuvari, koji se bavimo ovim poslom - kaže on.

Ekipa portala 24sedam sakupila je hrabrosti da proba ovu holesterolsku bombu, pogledajte u videu da li smo uspeli da ispraznimo tanjir:

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike