Klinički centar Vojvodine: Najviše pacijenata na lečenju od početka pandemije

04.10.2021

11:16

0

Autor: I. P.

Trenutno u Kovid bolnici se leči 512 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID - 19

Klinički centar Vojvodine: Najviše pacijenata na lečenju od početka pandemije
Copyright rtv.rs

Prethodni vikend u Kovid bolnici Novi Sad na Mišeluku obeležio je i dalje povećan broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom.

Trenutno u Kovid bolnici se leči 512 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID - 19, što je i najveći broj hospitalizovanih pacijenata od početka pandemije, te je situacija složena i kompleksna uz mogućnost da će broj hospitalizovanih pacijenata u narednom periodu rasti.

Od toga kod 43 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije-respiratora.

Najmlađa hospitalizovana osoba je 2000. godište, a najmlađi pacijent na mehaničkoj ventilaciji pluća je 1999. godište. Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, te iz Kliničkog centra Vojvodine još jednom apeluju na stanovništvo da svi koji nisu vakcinisani to učine.

Ukupan broj novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata izuzetno opterećuje zdravstveni sistem i Klinički centar Vojvodine, koji i dalje pokušava da, koliko je god to moguće pruži potrebnu zdravstvenu pomoć i pacijentima koji nisu oboleli od Korona virusne infekcije, navedeno je u saopštenju te medicinske ustanove.

Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja.

Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže. Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike