Nova odluka za školarce: I prvaci će ići na onlajn i kombinovanu nastavu

22.09.2021

10:45 >> 13:11

0

Autor: J.S.J.

Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika dvoje zaraze koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi se na kombinovanu nastavu 14 dana

Nova odluka za školarce: I prvaci će ići na onlajn i kombinovanu nastavu
24sedam/Katarina Mihajlović

Mere za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrdili su Telegrafu u Ministarstvu prosvete.

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

Pročitajte još

– Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika dvoje zaraze koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi se na kombinovanu nastavu 14 dana.

– Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom, onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

Za odeljenja koja imaju do 16 đaka situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

Kako su Telegrafu potvrdili u Ministarstvu, nove mere odnosiće se na sve razrede.

– Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja – kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti