Završi liturgiju, pa uzme gitaru: Sveštenik Mladen oduševljava vernike glasom, a i zapevaju zajedno (VIDEO)

12.09.2021

18:15 >> 18:21

0

Autor: R.M.

Mladi sveštenik Mladen Marinković uz pomoć muzike pokušava da približi veru ljudima

Završi liturgiju, pa uzme gitaru: Sveštenik Mladen oduševljava vernike glasom, a i zapevaju zajedno (VIDEO)
Copyright Foto: A. Kostić

U Crkvi svetog cara Konstantina i carice Jelene u Svrljigu, poslednje dve godine, nakon liturgije, čuje se zvuk gitare mladog sveštenika Mladena Marinkovića.

Uz pomoć muzike on pokušava da približi veru ljudima, često komponuje duhovnu muziku, a neretko se dešava i da sa vernicima zapeva i neku zabavnu pesmu.

– U početku sam se plašio da će ljudi, koji su malo konzervativnijih shvatanja, biti protiv toga, ali baš svi komentari su bili pozitivni i vernici koji dolaze na službu često zapevaju samnom posle liturgije – kaže Marinković.

Muzika i vera su ovog mladog svešetnika impresionirale još od detinjstva pa je, kako kaže, uspeo da spoji te dve stvari i da uz zvuk svojih pesama na još jedan način služi bogu i ljudima.

– Ja imam tremu od javnog nastupa pa sam u početku objavljivao svoje kompozicije na Jutjub kanalu, ali kada sam prvi put zasvirao gitaru pred vernicima i sa Dečijim crkvenim horom “Branko”, trema je nestala i sada često radim sa decom jer oni najiskrenije mogu da prenesu emociju koju duhovna muzika nosi – kaže Marinković.

Rad sa decom, njemu nije stran, radeći kao veroučitelj, on je često za vreme nastave koristio muziku i svoj omiljeni instrument gitaru kako bi im nastavu učinio što zanimljivijom i poruke koje vera nosi preneo na način na koji oni mogu da razumeju.

Pročitajte još:
– Veliki uzor mi je bio Vladika Nikolaj i njegove bogomoljačke pesme pa sam poželeo da napišem svoje. Sada radim sa crkvenim dečijim horom u Svrljigu i zaista uživam u tom radu, a i deca su jako zadovoljna i vole da izvode moje kompozicije – kaže Marinković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike