Sve izvesnije - ništa od državne mature 2022. godine! Odlaže se i drugo pilotiranje?

27.01.2021

13:01 >> 13:20

0

Ministar Branko Ružić je zahvalio partnerima iz EU koji i sa stručnog i sa finansijskog aspekta učestvuju u projektu državne mature

Sve izvesnije - ništa od državne mature 2022. godine! Odlaže se i drugo pilotiranje?
Copyright Pixabay

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je danas da je gotovo izvesno da neće biti državne mature 2022. godine.

Ružić je najavio da se razmišlja da se drugo pilotiranje odloži za početak nove školske 2021/2022. godine, umesto u maju, kad je prvobitno najavljeno.

– Državna matura je jedan krupan reformski korak koji je potrebno pripremiti ne na brzoplet, već na jedna temeljan i sistematičan način, jer je u pitanju između 60.000 i 64.000 svršenih srednjoškolaca u svakoj generaciji – rekao je ministar prosvete koji je prisustvovao obeležavanju slave Sveti Sava u Osnovnoj školi “Svetozar Marković”, a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ružić je zahvalio partnerima iz EU koji i sa stručnog i sa finansijskog aspekta učestvuju u projektu državne mature.

Ministar je čestitao školsku slavu Sveti Sava učenicima, učiteljima, nastavnicima, vaspitačima i ostalim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

Ministar prosvete je naveo da temelje budućnosti države i društva treba

Pročitajte još
da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet i dostupno svima, a da svakom pojedincu pruži mogućnost da uči tokom celog života i dobije priliku za svoj stalni profesionalni razvoj.

Prosvetnim radnicima i učenicama je zahvalio na trudu i posebno na snalažljivosti i fleksibilnosti koju su pokazali u ovim izazovnim vremenima i tako omogućili da se nastavni proces odvija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike