Vedrana Rudan novi blog posvetila Srbiji: "Navikla sam na besne ujede, ali na dobrotu nisam, plačem ceo dan"

04.02.2021

18:00 >> 20:46

0

Autor: M.Vukićević

Hrvatska književnica je pre nekoliko dana u kolumni objasnila kako se vakcinisala protiv koronavirusa u Srbiji

Vedrana Rudan novi blog posvetila Srbiji: "Navikla sam na besne ujede, ali na dobrotu nisam, plačem ceo dan"
Vedrana Rudan, Foto: ATA images/Antonio Ahel

Vedrana Rudan je pre nekoliko dana u kolumni objasnila kako se vakcinisala protiv koronavirusa u Srbiji. Ovo je izazvalo brojne komentare, a književnica se osvrnula na njih u novom tekstu, pod naslovom “Hvala!”.

“Od jutra mi stižu stotine mejlova iz Srbije i čitavog sveta. Moji dragi čitaoci mi pišu kako oni znaju da nisam otišla u Srbiju nikome da ukradem ni cepivo ni život. Trebalo mi je vremena da shvatim da sam na srpskim mrežama proglašena strankinjom koja je došla u zemlju Srbiju uzeti ono što joj ne pripada ni po Bogu ni po zakonu.

Vest o tome me sigurno ne bi uzbudila, u medijima sam četrdeset godina, navikla sam na besne ujede, ali na dobrotu nisam.

Dragi prijatelji iz Srbije! Čitav mi dan šaljete toliko veliku, toliko ogromnu količinu ljubavi, nudite mi svoje pravo na vakcinu, objašnjavate kako vi nemate baš nikakve veze s “njima” da, napisat ću pa što bude, plačem čitav dan. Je li moguće da oko mene ima toliko dobrote? Hvala vam, nikad to neću zaboraviti”, ističe Vedrana Rudan.

Pročitajte još:

Podsetimo, vest o tome da se Vedrana Rudan vakcinisala izazvala je pravu buru reakcija u domaćoj javnosti, a mnogi su se pitali po kojim uslovima se strani državljani vakcinišu u Srbiji.

Književnica je morala da odreaguje, pa je tako izjavila da joj “nije bilo ni na kraj pameti da postoje ljudi koji ne mogu da se vakcinišu”, i kako “ima utisak da, ko god želi da se vakciniše u Srbiji, to može i da uradi”.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi