Poverenica čestitala dan slobodnih medija: Slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost

03.05.2021

10:05

0

Autor: A.S.

Poverenica čestitala dan slobodnih medija: Slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost
Copyright TV Prva printscreen

Svetski dan slobode medija, 3. maj, obeležava se od 1992. godine, a Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, čestitala je svim novinarima i novinarkama u Srbiji i istakla da su slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost svakog demokratskog društva.

Janković je istakla da sloboda medijskog izražavanja ne sme biti ugrožena, jer je od izuzetne važnosti za sve građane i građanke i zbog toga je na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i zaštiti, istakla je Poverenica.

Ona je ukazala da je nedopustivo da novinari i novinarke budu izloženi nasilju i da je neophodno da im se omogući bezbedan rad, jer niko ne treba da bude u strahu zato što obavlja svoj posao.

Pročitajte još:

-Istovremeno, mediji su moćna snaga u svakom društvu i imaju odgovornost u borbi protiv govora mržnje, diskriminatornih izjava i seksističkih stavova, koji u našem javnom prostoru postaju sve češći- smatra Janković.

Poverenica je istakla da je, s obzirom na to da imaju ključnu ulogu u oblikovanju stavova javnog mnjenja, profesionalno i odgovorno informisanje, uz stalno unapređivanje standarda izveštavanja koji promovišu toleranciju i međusobno uvažavanje, obaveza svih koji rade u medijima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike