Najnoviji korona presek: I dalje manje od 600 zaraženih, preminulo 15 pacijenata!

17.05.2021

13:05 >> 13:06

0

Autor: J.B.O.

Pratite novi informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje manje od 600 zaraženih, preminulo 15 pacijenata!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 575 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 15 pacijenata.

Testirano je 9.329 osoba.

Na respiratoru je 93 pacijenata.

U Srbiji je juče koronavirusom zaraženo još 568 pacijenata od 8.331 testiranih. Preminulo je 17 ljudi. Na respiratoru je bilo 99 osoba.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije i manje pacijenata na bolničkom lečenju, iz kovid režima izašli su kliničko-bolnički centri “Zvezdara” i “Dragiša Mišović”, a tokom nedelje redovnom radu vraća se i Specijalna bolnica u Mladenovcu. Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je da će se sa kovidom boriti do kraja boriti Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici, čija se uloga u zdravstvenom sistemu tek sad vidi.

Istakao je da je, kada je reč o pacijentima, situacija u bolnicama bolja.

– U jeku epidemije u ovom poslednjem, četvrtom talasu epidemije, mi smo imali na dnevnom nivou i po 350 pregleda u našoj prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti, a u danu za nama imali smo 77 i taj trend je bolji – naveo je dr Ašanin tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Kako je dodao, uz to ide i manji broj hospitalizacija i da je klinika na polovini popunjenosti kapaciteta, a da se uloga kovid bolnice u Batajnici u zdravstvenom sistemu Srbije tek sad vidi.

Pročitajte još:

– Prvo, spasila je zdravstveni sistem decembra prošle godine, uvođenjem velikih bolničkih kapaciteta, a sada je omogućila i bolju organizaciju i redistribuciju pacijenata na nivou zdravstvenog sistema – objasnio je dr Milika Ašanin.

Istakao je da je prelazak Gradske bolnice na Zvezdari i KBC “Dr Dragiša Mišović” u ne-kovid sistem bio moguć samo zbog toga što postoji kovid bolnica u Batajnici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike