Prijemni za specijalizovane srednje škole završeni, procenat učenika koji su položili testove i do 92 odsto

20.05.2021

11:31 >> 14:37

0

Autor: R.M.

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zadovoljni preliminarnim rezultatima

Prijemni za specijalizovane srednje škole završeni, procenat učenika koji su položili testove i do 92 odsto
Copyright Prijemni ispit, ilustracija, Profimedia

Prijemni ispiti za specijalizovane srednje škole su završeni, a u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za Tanjug kažu da su zadovoljni preliminarnim rezultatima i da je procenat učenika koji su položili testove veliki i kreće se i do 92 odsto za audio i vizuelne scenske umetnosti.

Od 7.336 kandidata za ukupno 4.871 mesto u specijalizovanim gimnazijama i odeljenjima, umetničkim i muzičkim školama, kao i u bilingvalnim odeljenjima, na prijemne ispite izašlo je oko 90 odsto učenika.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Miloš Blagojević rekao je danas za Tanjug da preliminarni rezultati pokazuju da će biti formirana sva odeljenja u tim školama, sem odeljenja u čačanskoj gimnaziji, namenjenog učenicima sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo.

Kako kaže, prema preliminarnim rezultatima ovo odeljenje neće biti formirano zbog manjeg odziva učenika, ali se može iznaći rešenje da zainteresovani učenici pređu u obližnje odeljenje.

Pročitajte još:
Najveće interesovanje je za bilingvalna odeljenja na engleskom jeziku i to za Desetu gimnaziju “Mihajlo Pupin” i gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu.

Nakon završnog ispita sledi popunjavanja liste želja, kada će se preciznije znati koliko učenika će upisati željene škole.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike