Slučaj Petnica: Javila se prva devojka koja tvrdi da je zlostavljana

01.07.2021

12:13 >> 12:55

0

Druge detalje tužilaštvo nije želelo da iznosi u javnost

Slučaj Petnica: Javila se prva devojka koja tvrdi da je zlostavljana
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Istraživački centar “Petnica” već nekoliko dana se nalazi usred skandala nakon što je pet polaznica ispričalo da su od izvesnog B. S. navodno doživele najstrašnije oblike ponižavanja i zlostavljanja.

Nakon apela Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, da mu se jave sve polaznice istraživačke stanice Petnica ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje, nadležnim organima se javila jedna devojka, rečeno je Tanjugu u ovom tužilaštvu.

Druge detalje tužilaštvo nije želelo da iznosi u javnost, jer je u toku predistražni postupak za prikupljanje informacija i dokaza, koji je tužilaštvo pokrenulo na osnovu pisanja medija o zlostavljanju mahom maloletnih polaznica “Petnice”.

Po okončaju pretistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo.

Pročitajte još

Slučaj o zlostavljanju nekadašnjih polaznica ISP, pokrenut je nakon što je njih pet u svojoj ispovesti za nedeljnik “Vreme” nekadašenjg urednika “Petničkih sveski” B.S. (65) označilo kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Doskorašnji direktor ove stanice Nikola Božić je dao stavku zbog ovog skandala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike