Pažnja! Pošta Srbije upozorava: Lažni kuriri dolaze na kućnu adresu i traže od građana novac

06.07.2021

09:21 >> 10:38

0

Autor: Tanjug

Nepoznata lica lažno se predstavljaju kao kuriri i pokušavaju da građanima uruče pošiljke uz naplatu određenog iznosa, navode u Pošti Srbije

Pažnja! Pošta Srbije upozorava: Lažni kuriri dolaze na kućnu adresu i traže od građana novac
Copyright Profimedia

Pošta Srbije upozorila je danas građane na novi pokušaj zloupotrebe imena Pošte Srbije od strane nepoznatih osoba.

Kako su objasnili u Pošti Srbije, nepoznata lica lažno se predstavljaju kao kuriri “Post ekspresa” ili drugih kurirskih službi i pokušavaju da građanima kod kuća uruče pošiljke uz naplatu određenog iznosa.

Kako navode, ovakvo ponašanje pojedini građani su prijavili kao pokušaj prevare.

Potreban oprez

Pošta Srbije zamolila je građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju.

Profimedia

Kako navode, treba posebno voditi računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke.

Pošta je pozvala građane da u slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja pošiljke “Post ekspresa” pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, kako bi ona bila proverena.

Građane su zamolili da ukoliko je to moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pročitajte još
– Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti radi blagovremenog reagovanja na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi kriminalističke policije – protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošta Srbije – saopštila je Pošta Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike