Krizni štab zaseda danas: Šta sastanak struke ovog puta znači za građane Srbije?

13.07.2021

05:30 >> 07:05

0

Autor: A. B.

Naši stručnjaci još uvek ne bi trebalo da donose krucijalne odluke u vezi s radnim vremenom ugostiteljskih objekata, ali nikad se ne zna

Krizni štab zaseda danas: Šta sastanak struke ovog puta znači za građane Srbije?
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Zbog novonastale situacije, Krizni štab je spreman da održi veoma važan sastanak u cilju suzbijanja koronavirusa, a naročito novog soja koji se sve više širi planetom, pa je tako došao i u Srbiju.

Septembar je mesec kada se očekuje najsnažniji udar delta soja, ali kao što je iskustvo pokazalo, prevencija je u ovom slučaju možda i najvažnija stvar, pored vakcinacije.

Naši stručnjaci još uvek ne bi trebalo da donose krucijalne odluke u vezi s radnim vremenom ugostiteljskih objekata, ali nikad se ne zna.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Druga, veoma važna stvar jeste eventualno primanje treće doze vakcine, za koju su ranije svetski stručnjaci otkrili da u borbi sa kovidom u dovoljnoj meri pomaže i protiv delta soja, zasada najzaraznije vrste korone.

Suštinski, pretpostavlja se da će se Krizni štab sastati kako bi se napravile pripreme za ono što je, nažalost, neizbežno, a to je porast broja novoobolelih na dnevnom nivou.

Premijerka Brnabić istakla je da će do 23. jula tim za imunizaciju dati svoj sud.

Ana Brnabić, Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

– Tim za imunizaciju trenutno vodi svoje studije, takođe gleda i analize proizvođača vakcina, ali i praksu nekih drugih zemalja i preporuke SZO. Dogovor je da će do 23. jula dati svoje mišljenje Kriznom štabu, koji će do 1. avgusta dati svoju preporuku za primenu treće doze – rekla je premijerka.

Pročitajte još:

Sednica će, kao i do sada, biti održana u Palati “Srbija”, ovog puta u 15 sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike