Drama u Ćupriji: Deca se otrovala na vašaru - u bolnicu primljeno 14 mališana!

28.06.2024

10:10

0

Niko nije životno ugrožen - potvrdio je zamenik direktora ćuprijske bolnice dr Ivan Milojević

Drama u Ćupriji: Deca se otrovala na vašaru - u bolnicu primljeno 14 mališana!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U bolnicu u Ćupriji primljeno je 14 dece sa simptomima trovanja i Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje utvrđuje čime su se deca otrovala na vašaru.

- Niko nije životno ugrožen - potvrdio je za RTS zamenik direktora ćuprijske bolnice dr Ivan Milojević.

Na odeljenju pedijatrije ćuprijske bolnice trenutno je smešteno 14 dece uzrasta od tri do 18 godina sa simptomima trovanja - povraćanjem i povišenom temperaturom.

Prvi pacijenti sa simptomima trovanja javili su se u noći između subote i nedelje i ukupno je bilo hospitalizovano 19 pacijenata, od kojih su neki sa blagim simptomima otpušteni kući.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji prikupila je uzorke i u toku su analize kako bi se utvrdilo čime su se deca tačno otrovala na vašaru u Ćupriji.

Uhapšen osumnjičeni

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je sinoć da je uhapšeno lice iz sela Supska kod Ćuprije, osumnjičeno za proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

- U Ćupriji je uhapšen S.P. (48) iz sela Supska kod Ćuprije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda. Tridesetoro dece od 4 do 17 godina zatražilo je medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja zbog konzumiranja sladoleda i ledenog osvežavajućeg napitka na vašaru u Ćupriji kupljenim na neregistrovanim aparatima za sladoled i osvežavajući napitak u vlasništvu osumnjičenog - rekao je Dačić, navodi se u saopštenju MUP-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike