Dete se otrovalo čokoladom, hitno prebačeno u bolnicu: Rok trajanja istekao pre tri meseca!

11.06.2024

00:30

0

Na njemu je odštampano do 15. marta 2024. godine (važilo je od 16. marta 2023. godine), a kupljeno je početkom juna

Dete se otrovalo čokoladom, hitno prebačeno u bolnicu: Rok trajanja istekao pre tri meseca!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dete iz Splita otrovalo se čokoladom, kada je jelo obrok pripremljen od starog Podravkinog proizvoda kojem je istekao rok trajanja pre tri meseca.

Sporna kutija Čokolina u pakovanju od 200 grama kupljena je pre desetak dana u radnji na istoku Splita. Na način na koji mnogi od nas, verujući prodavcu, često rade pri kupovini - u žurbi, posežući za nekim od proizvoda u prvom redu na policama, bez provere roka trajanja proizvoda.

Dete ga je prvi put konzumiralo nekoliko dana nakon kupovine, nakon čega mu je pozlilo - usledilo je nezaustavljivo povraćanje, zbog čega je završilo u Hitnoj pomoći.

Brz sanitarni odgovor

Epilog priče je dijagnoza "trovanja hranom", a zahvaljujući istrazi upornog člana porodice otkriveno je da se sporna kutija Čokolina nudi na policama prodavnica sa drugim paketima istog proizvoda novijeg datuma. Na njemu je odštampano do 15. marta 2024. godine (važilo je od 16. marta 2023. godine), a kupljeno je početkom juna.

Sanitarna inspekcija je po prijavi brzo reagovala. Njeni zaposleni su izašli na teren, napravili zapisnik i, kao dokaz, sa sobom iz prodavnice poneli nekoliko kutija stare Čokoline, kojoj je rok važenja istekao pre skoro tri meseca.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike