Cene girosa u Grčkoj na početku sezone šokirale turiste! Čuveni specijalitet i do 7 evra, evo koliko koštaju kafa i sokovi

15.06.2024

16:32

0

Trenutno, najviše turista u Haniotiju dolazi iz Leskovca, Novog Sada i Beograda, dok su Rusi drugi najbrojniji posetioci

Cene girosa u Grčkoj na početku sezone šokirale turiste! Čuveni specijalitet i do 7 evra, evo koliko koštaju kafa i sokovi
Giros - Copyright Profimedia

Hanioti, popularno letovalište na Halkidikiju, ove godine privlači veliki broj turista iz Srbije, ali mnogi od njih ističu da su cene znatno porasle. Prema rečima posetilaca, za boravak u Grčkoj će vam biti potreban "debeo" novčanik.

U lokalnom restoranu brze hrane, turisti se suočavaju sa različitim cenama za omiljeni giros. Pita giros za poneti košta 2,50 evra, dok giros porcija sa svim tradicionalnim dodacima poput paradajza, tzatzikija i pomfrita iznosi 4 evra. U regularnom meniju, cena svinjskog ili pilećeg girosa dostiže čak 7 evra.

Za one koji traže povoljnije opcije, restoran nudi specijalnu akciju za dve osobe: giros porcija, pomfrit, pita, paradajz i tzatziki za ukupno 8 evra. Ipak, ove cene su daleko od onih koje su turisti iz Srbije navikli da plaćaju prethodnih godina.

Foto: Profimedia
 

Osim hrane, cene ležaljki i suncobrana takođe su porasle. Dve ležaljke i suncobran sada koštaju između 12 i 15 evra, što predstavlja dodatni trošak za posetioce.

Trenutno, najviše turista u Haniotiju dolazi iz Leskovca, Novog Sada i Beograda, dok su Rusi drugi najbrojniji posetioci.

Grčka kafa od 1.50 evra

Cena grčke kafe za poneti kreće se od 1.50 do 2 evra, dok je hladan nes 2.50 evra (oko 300 dinara). Cene pića u pomenutom restoranu brze hrane (pivo, vino, kafa i čaj) su po 2 evra.

Voda je oko 2 evra, dok su gazirani sokovi oko 250 dinara.

A kakve su cene hrane?

Recimo, girice se kreću od 10 do 12 evra, lignje od 8 do 10 evra, losos na žaru 15 evra...

- Cene pica su kao i kod nas recimo - rekla je jedna žena iz Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike