Otvorena letnja sezona na Kopaoniku: Trajaće kao i zimska a prvog dana svi sadržaji besplatni

21.06.2024

16:30

0

Za sve one kojima nedostaje skijanje u toku letnje sezone, tu je i letnja staza za skijanje, najduža u Evropi

Otvorena letnja sezona na Kopaoniku: Trajaće kao i zimska a prvog dana svi sadržaji besplatni
Kopaonik - Copyright Profimedia

Na Kopaoniku je danas otvorena letnja sezona, a očekuje se da će trajati kao i zimska - 130 dana.

Planinski centar Kopaonik će tokom leta od ponedeljka do četvrtka raditi u periodu od 09 do 15 časova, dok će od petka do nedelje vrata za sve posetioce biti otvorena od 10 do 17 časova, javlja reporter Tanjuga.

Skijališta Srbije za sve ljubitelje prirode i planina su ovog leta omogućila aktivnosti poput vožnje boba na šinama, zip lajna, tjubinga, planinarenja, planinskog biciklizma, panoramsko razgledanje žičarom sa Pančićevog vrha, a skijanja će biti moguće i tokom leta zahvaljujući savremenoj veštačkoj stazi.

Svi sadržaji prvog dana letnje sezone su besplatni.

"Skijališta Srbije ove godine tokom letnje sezone nude u Ski centru Kopaonik, od adrenalinskih do zabavnih sadržaja. Tu su zip-line, avantura park, bob na šinama, bicikli planinski i električni i oni za decu. Za sve one kojima nedostaje skijanje u toku letnje sezone, tu je i letnja staza za skijanje, najduža staza u Evropi, sa plastičnom veštačkom podlogom dugom 840 metara, panoramska vožnja žičarom, radiće Pančićev vrh i Karaman greben kao i gondola", rekao je rukovodilac Ski centra Kopaonik Darko Jovanović.

Turistička organizacija opštine Raška organizovaće tradicionalne dane vrganja, borovnice i koncerte vokalnih solista.

"Turistička organizacija Raška je u saradnji sa Skijalištima Srbije, u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik, i hotelijerima pripremila bogat kulturno-zabavnji program. Imaćemo manifestaciju koja se zove “Sunčani vrhovi,-letnja priča Kopaonika”, koja će se dešavati tokom četiri vikenda. Poslednja dva vikenda u julu mesecu i prva dva vikenda u avgustu mesecu. Inače, biće raznih programa za decu i igraonica, predstava i koncerata", rekao je direktor Turističke organizacije Raška Dejan Koturanović.

Radno vreme planinskog centra Kopaonik tokom ovog leta je od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova i od petka do nedelje od 10 do 17 časova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike