Žarka znate iz kviza "Potera" gde niko ne može da ga stigne! Sada se sprema se za takmičenje u kvizingu: "Znanje je moć!"

15.06.2024

21:35

0

Titulu državnog prvaka braniće Žarko Stevanović, dobro poznato lice iz kviza „Potera“ i jedan od najboljih domaćih kvizaša

Žarka znate iz kviza "Potera" gde niko ne može da ga stigne! Sada se sprema se za takmičenje u kvizingu: "Znanje je moć!"
Žarko Stevanović - Copyright Printscreen/RTS

Tradicionalno, u Devetoj beogradskoj gimnaziji u Beogradu održava se 13. prvenstvo Srbije u kvizingu. Titulu državnog prvaka braniće Žarko Stevanović, dobro poznato lice iz kviza „Potera“ i jedan od najboljih domaćih kvizaša.

Na prošlogodišnjem prvenstvu bilo je 68 takmičara, a ove godine se očekuje možda i trocifren broj. Prošlogodišnja titula stigla je posle 9 godina, da li to znači da je sada ulog veći, jer treba ponovi uspeh?

„Treme nema, to je moj omiljeni hobi, takmičenje traje skoro ceo dan. Konkurencija je veoma opasna, okuplja se sam krem kviz elite Srbije. Takmičenje je dosadnog tipa, dobije se test i radi se na papiru. Sabiraju se pobednik i ko ima najviše bodova pobednik je", rekao je Žarko.

RTS printscreen
 

Ističe da nema obaveze da morate nečega odmah da se setite, vreme za odgovore nije ograničeno kao na televiziji, možete da se predomislite i promenite odgovor.

Kako izgleda priprema za ovu vrstu takmičenja

„U mom slučaju nema neke posebne pripreme, jer se ja pripremam svaki dan. Rešavam takmičenja tog tipa kojih ima svuda u svetu, igram pitanja po internetu, gledam druge emisije….“, rekao je Žarko Stevanović.

Žarko je završio društveno-jezički smer u gimnaziji, upisao je ETF, apsolvent je Fakulteta organizacionih nauka, a poručio je svim gledaocima: "Znanje je moć".

Bonus video:

https://youtube.com/shorts/uUo-H2SqGug?si=lpN8P4NsNFaWyPTe

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike