Želite da otputujete, a nema ko da vam čuva mačku? Postoji rešenje

15.06.2024

20:57

0

Dragiša Radulović otvorio je hotel za mačke kada je shvatio da nema kome da ostavi svoju ljubimicu

Želite da otputujete, a nema ko da vam čuva mačku? Postoji rešenje
Mačka - Copyright Profimedia

Teško je nekome ostaviti psa na čuvanje kada idete na odmor, a tek mačku. Svojeglave su, vole svoje navike, ne prihvataju rado druge ljude i prostore. Ipak, postoji rešenje i za tu muku.

Mačka Maja se nalazi u hotelu za mačke već 14 dana dok su joj vlasnici na odmoru. Nije ovde prvi put. Kroz ovaj hotel za 11 godina, koliko postoji, prošlo je više od tri i po hiljade mačaka. Neke su ostajale po nekoliko dana, neke mesecima, a jedna je ovde boravila čak četiri godine.

„Ovo je potreba jer ljudi kada nemaju drugog izbora moraju da ih dovedu ovde. Meni lično je važno da bude pod stalnim nadzorom osobe koja vodi računa o njoj. Da konstantno ima posvećenu pažnju. Da druge mace nisu u kontaktu s njom, da ima hranu, da je čisto. Da sve budu zdravstveno osigurane, da sve mace budu vakcinisane kao i moja i da ne dođe do nekih zaraznih bolesti“, navodi studentkinja Milena Milovanović.

Profimedia
 

Dragiša Radulović otvorio je hotel za mačke kada je shvatio da nema kome da ostavi svoju ljubimicu. Sada na 350 kvadratnih metara ima 30 apartmana, tri terase i zajednički prostor za igru.

„Najvažnija je bezbednost. Da ne mogu da pobegnu, da ne može niko da ih povredi, te se iz tog razloga i ne spajajau nego svaka maca ima svoj apartman u kojem se nalaze zidne police, kutije, hrana, voda, posude sa posipom i svaka soba ima vrata koja su većim delom staklena i mali prozorčić, tako da mogu da vide šta se dešava van sobice. Naizmenično na sat, sat i po, zavisno od potreba, mace izlaze u zajednički deo, ali individualno, da ne bi došlo do fizičkog kontakta između mačaka“, objašnjava Radulović.

Na teritoriji Beograda ima na desetine hotela za mačke. Cene za jedan dan, sa noćenjem i hranom, kreću se od 800 do 1.300 dinara, a postoje i pravila.

„Osnovni uslovi za boravak mace u hotelu jeste da je maca vakcinisana redovno protiv zaraznih bolesti i da je neposredno pred dolazak tretirana protiv unutrašnjih i spoljnih parazita. Cena zavisi od broja noćenja, a u cenu ulazi hrana, posip i filtrirana voda. Hrana se koristi isključivo ona koju maca konzumira kod svoje kuće“, naglašava vlasnik hotela za mačke.

Za mačke koje ne vole da menjaju mesto boravka postoji i ponuda da ih neko obilazi dok su vlasnici odsutni. Od toga da li će samo da joj promeni pesak i dâ hranu, ili će sa njom provesti neko vreme i igrati se, zavisi i cena. Ako predu, znači, lepo im je, pa vlasnici mogu mirno na odmor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike