Ludačke temperature na Balkanu! "Danas 3 stepena, sutra 35!" – Od mraza do tropske vrućine u samo jednom danu (FOTO)

15.06.2024

18:02

0

Na Blidinju, u parku prirode visoko na Dinarskim planinama, rano jutros je izmjereno samo 3 stepena Celzijusa

Ludačke temperature na Balkanu! "Danas 3 stepena, sutra 35!" – Od mraza do tropske vrućine u samo jednom danu (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

U narednim danima ceo region će biti pod uticajem vrelog talasa i značajnog povećanja temperature.

Ipak, u pojedinim delovima Balkana temperature su i dalje ledene, ali će drastično skočiti u roku od samo nekoliko dana.

Kako su na Fejsbuku objavili meteorolozi Meteo servisa Bosne i Hercegovine, na Blidinju, u parku prirode visoko na Dinarskim planinama, rano jutros je izmjereno samo 3 stepena Celzijusa.

 

 

- Na Blidinji jutros skoro mraz, temperatura 3°C. Ko bi rekao da ćemo za nekoliko dana uskočiti u pravo leto sa temperaturama preko 35°C i tropskim noćima u nizinama. Pred nama je nagli porast temperatura iz dana u dan. Pretežno sunčano vreme, tek sutra (16.06.) i ponedeljak (17.06.) uz razvoj oblačnosti postoji mogućnost pljuskova koji neće pokvariti utisak pravog leta. Od utorka (18. juna) stiže toplotni talas sa visokim temperaturama. Završili smo sa obilnim padavinama, tako da je pred nama period sušnijeg vremena - objavili su meteorolozi iz BiHS.

Sledeće sedmice još jedan tropski talas

U Srbiji za vikend pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30, a u nedelju od 29 do 32 stepeni. U noći između subote i nedelje na krajnjem severu Vojvodine, a u nedelju posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom.

Prolazni pljuskovi i grmljavine se ponovo očekuju u ponedeljak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20.06. i malo iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike