Najjača oluja se formirala: RHMZ izdao hitno upozorenje, ovi delovi Srbije su na udaru jakog nevremena

12.06.2024

11:24

0

Autor: I.K.

Hailz Srbija najavljuje da se najjača oluja u dosadašnjem delu godine formirala i nastaviće svoj put prema istoku/jugoistoku

Najjača oluja se formirala: RHMZ izdao hitno upozorenje, ovi delovi Srbije su na udaru jakog nevremena
Ilustracija - Copyright Freepik

U narednih sat vremena na području Zlatiborskog okruga, između Zaovina i Mokre Gore, očekuju se jaki plјuskovi, grmlјavina, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar, upozorava Republički hidrometeorološki zavod u svom hitnom upozorenju.

RHMZ printscreen
radarska slika u 11 sati

 

Meteorološki sistem Hailz Srbija istovremeno najavljuje da se najjača oluja u dosadašnjem delu godine formirala i nastaviće svoj put prema istoku/jugoistoku u sledećim satima.

-Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s, stoji u najnovijoj objavi.

Instagram/ hailz_srbija
 

 

Inače, RHMZ upozorava danas i sutra na grmljavinske nepogode.

-Danas i sutra veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi RHMZ.

Danas će i u Beogradu biti nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska. Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji danas i sutra lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, navodi RHMZ.

Dnevna temperatura danas i sutra na severu i zapadu u intervalu od 21 do 24 stepena, a na jugu i jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni, a osvežiće u petak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike