Naredna dva dana pod crvenim meteo-alarmom: Danas nestabilno i svežije, kiša i pljuskovi sa grmljavinom u većem delu Srbije

12.06.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije

Naredna dva dana pod crvenim meteo-alarmom: Danas nestabilno i svežije, kiša i pljuskovi sa grmljavinom u većem delu Srbije
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se do petka nastavlja nestabilno vreme uz pad temperature koji će biti izraženiji na severu i zapadu Srbije.

-Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova. U sredu i četvrtak se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak, navodi RHMZ na sajtu. 

Danas će biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije, osim na istoku i jugu gde će biti promenljivo sa sunčanim intervalima. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u većem delu Srbije, a lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska (najšire područje zahvaćeno gradom bi trebalo da bude istočna Srbija).

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 12. jun

 

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Zbog lokalne pojave grmljavine sa gradom i količinom padavina većom od 20 l/m² u periodu do 3 h na snazi će biti meteo-alarm. 

U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti izražniji uz veliku količinu padavina za kratko vreme, grad i olujni vetar. Najšire područje zahvaćeno gradom bi trebalo da bude istočna i jugoistočna Srbija. Van jakih oblačnih razvoja, vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 18, a najviša od 23 na severozapadu do 29 stepeni na jugoistoku Srbije. 

U petak na severu Vojvodine stabilizacija vremena uz duže sunčane intervale. U ostalim krajevima mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 21 do 24 stepena. U subotu pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, istočni severoistočni, posle podne u skretanju na jugoistočni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

Potom sledi pretežno sunčano i osetno toplije vreme. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike