Danas pretežno sunčano i izuzetno toplo, UV zračenje biće vrlo visoko

09.06.2024

06:26

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 31 do 35 stepeni

Danas pretežno sunčano i izuzetno toplo, UV zračenje biće vrlo visoko
Ilustracija - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi RHMZ, danas se u prvom delu dana u većini mesta očekuje pretežno sunčano, a posle podne malo do umereno oblačno vreme, ali će se zadržati uglavnom suvo i veoma toplo vreme. Izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom ujutro i pre podne je moguća na severu i

istoku Vojvodine, a posle podne tek ponegde u planinskim predelima. 

Vetar slab, promenljiv, a u Vojvodini slab do umeren, zapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 31 do 35 stepeni.

Na snazi će biti narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura. Treba obratiti pažnju na činjenicu da će UV zračenje biti visoko i vrlo visoko.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za nedelju

 

U ponedeljak promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se uglavnom u Vojvodini, centralnoj i istočnoj Srbiji. Vetar umeren i jak, jugozapadni, posle podne i uveče prvo u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 31 do 35 stepeni. 

U utrorak na severu i zapadu Srbije promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. U ostalim krajevima pretežno sunčano, a vetar će biti jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 stepeni na zapadu i severozapadu do 34 na jugu i jugoistoku Srbije.

Na snazi je žuti meteoalarm.

U sredu moguć ponovo grad

U sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilnije vreme, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde će biti izražniji uz grad. Van oblačnih razvoja, vetar će biti slab promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 32 stepena.

Na snazi narandžasti meteo-alarm zbog grmljavine i veće količine padavina. 

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti izraženiji uz grad. U petak i dalje promenljivo i malo svežije u svim krajevima, a kratkotrajna kiša će biti lokalnog karaktera. Od subote pretežno sunčano i ponovo toplije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike