U naredna tri sata pljuštaće u ovom delu Srbije: RHMZ dao detaljnu prognozu za naredne dane

08.06.2024

12:32

0

Autor: I.K.

Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda

U naredna tri sata pljuštaće u ovom delu Srbije: RHMZ dao detaljnu prognozu za naredne dane
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u naredna tri sata na jugoistoku Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajne plјuskove sa grmlјavinom.

-Danas i sutra biće pretežno sunčano, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost i izolovanu pojavu kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom na severu Vojvodine i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije. Maksimalne temperature do ponedelјka biće od 30 do 35 stepeni, a zatim od utorka u manjem padu, najpre na severu i zapadu Srbije, navodi RHMZ u najavi izdatoj malo posle podneva.

Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavine i u ostalim regionima, prognozira RHMZ.

RHMZ printscreen
 

 

Prema biometeorološkoj prognozi, situacija danas može nepovolјno uticati na kardiovaskularne bolesnike i osobe sa psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i pospanosti mogu biti izražene i u jačoj formi. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja.

Sutra se nastavlјa relativno nepovolјan uticaj biometeoroloških prilika zbog termičkih uslova koji su u domenu ekstremno toplo. Zbog očekivane vrlo visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite. Mogući su pospanost, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike