RHMZ izdao još jedno upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru nevremena, a od sutra upaljen meteo-alarm u celoj zemlji!

04.06.2024

17:05

0

Izdato je narandžasto upozorenje na grmljavinske nepogode sa pljuskovima u poslepodnevnim i večernjim časovima

RHMZ izdao još jedno upozorenje: Ovaj deo Srbije na udaru nevremena, a od sutra upaljen meteo-alarm u celoj zemlji!
Copyright Profimedia

U naredna dva sata na severu Bačke ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod tačno u 15.30 sati.

Saoštenje koje je u toku nedelje izdao Republički hidrometeorološki zavod Srbije obistinilo se prethodne večeri, kada je Srbiju pogodilo jako nevreme, praćeno gradom i grmljavinom.

pritnscreen/RHMZ
 

Izdato je narandžasto upozorenje na grmljavinske nepogode sa pljuskovima u poslepodnevnim i večernjim časovima, za područje Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga kao i crveni meteoalarm za jučerašnji dan za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski upravni okrug, dok se u svim ostalim upravnim okruzima predviđa narandžasti meteoalarm, stoji u saopštenju MUP-a. U glavnom gradu, kiša se preksinoć u jednom trenutku pretvorila u grad.

Kako je ranije objavljeno u jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i gmrljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

pritnscreen/RHMZ
 

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Kako najabljuju, od sutra će cela zemlja biti pod žutim meteo alarmom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike