Potresna ispovest glumice Tijane Vučetić: Trpela nasilje od bivšeg supruga, tukao je i u trudnoći

03.06.2024

16:16

0

Traume iz detinjstva ostaviile su tragove

Potresna ispovest glumice Tijane Vučetić: Trpela nasilje od bivšeg supruga, tukao je i u trudnoći
Copyright RTS printscreen

Ljubav i nasilje nikako ne idu zajedno. Nijedna žena ne bi trebalo da doživi da je onaj koga voli maltretira. Naravno, važi i obrnuto.

Glumica, slikarka i pevačica Tijana Vučetić, koju znamo po ulozi Petrojke u seriji „Selo gori, a baba se češlja”, odlučila je da javno ispriča kako je doživela nasilje od partnera, i kako je prekinula taj odnos.

Traume iz detinjstva ostaviile su tragove.

„Nemoć, samoća, sama sa detetom i to što nikome nisam ispričala. Niko nije znao. Malo kasnije, jedna osoba, ta osoba mi je bila sve i svja u tim trenucima, da bi kasnije eskaliralo i da bi moja porodica saznala i pitala, takođe, zašto si ćutala, čemu, zbog čega. Moja majka je tragično nastradala još 2004. godine, kada sam ja imala 25 godina. Prvi put ja sada uopšte pričam o tome, nikada nisam u javnosti to izgovorila, tragično je nastradala i nosim taj nož u leđima. Kada kažem tragično, izuzetno je tragično, samoubistvo. Treba se nositi sa tim, živeti sa osećajem krivice, mogla sam da sprečim, zašto nisam, zapravo šta god da sam uradila, uvek bi neko kajanje sledilo. Ja to nisam mogla da sprečim”, prisetila se Tijana najtežih trenutaka u svom životu, i dodala da je njena majka bila u depresiji jer je isto trpela nasilje.

Tijanina majka trpela nasilje

"Isto kao i ja, od svog partnera, muža, supruga. Ja nisam trpela kao moja mama, ja sam to posle dve godine braka rešila, ona nije, ona je ostala. Nije moj otac bio loš, naprotiv, imao je dobru dušu, izuzetno pravičan, pošten, moralan čovek, ali alkohol je učinio svoje”, naglasila je Tijana.

Printscreen /RTS
 

 

Tijana je rekla da je oca izgubila pre nekoliko meseci i da, dok je on bio živ, bila je jako ljuta na njega, ali sada kada ga nema, sve bi učinila da može da ga vrati. Od ranog detinjstva je morala da čuva majku od oca, da je štiti. Takođe, pored ovih problema, pre tri godine, tokom korone su joj otkrili autoimuni problem protiv kojeg se i dalje bori. Posle svih ovih problema, danas ponovo voli i u srećnom je braku godinu dana.

Nasilje je počelo dok je bila trudna

"Počelo je u ranoj trudnoći. Moja ćerka ima 13 godina. U ranoj trudnoći, u srednjoj, ako mogu tako da kažem i u poznoj i odmah nakon porođaja i kasnije”, istakla je Tijana i dodala da je muž tukao bez ikakvog povoda, a kada se otrezni bi se kajao.

"Ne znam da li je gore fizičko ili psihičko nasilje. Mislim da je čak psihičko i gore od samog fizičkog, jer žene sebe, u nekom trenutku, okrivljuju, sebe stavljaju u ulogu krivca, zašto sam mu to uradila, zašto sam to nešto izgovorila ili šta god. Počinju sebe da krive za sve to, ja nisam dobra. Ja nisam došla u tu fazu, daleko bilo, ali mnogima se i to desi”, rekla je glumica, i dodala da nije otišla posle prvog udarca jer je mislila da će biti bolje.

Printscreen /RTS
Tijana iz serije "Selo gori, a baba se češlja"

 

Da li je bilo povreda ili modrica kako bi najbliži primetili da se nešto loše dešava?

"Nije bilo tragova, pošto su bili udarci u predelu glave i nije bilo tragova. Nije bilo udaraca po telu, samo po glavi, otvorenom šakom ili pesnicom, e sad jedan ili sto jedan, isto je, posle prvog, žene bežite, biće hiljadu prvi, to svima treba da bude jasno, da znaju. Prvi se ne prašta. Da, udarci i uvrede”, naglasila je Tijana i dodala da je bila lišena hrane, novca i svega, nije imala nikakvu podršku, jer nije mogla da radi u trudnoći i posle porođaja.

Trenutak kada odlazi u Sigurnu kuću

"To su sada jako potresni detalji. Bilo je malo reći strašno i tada sam se odvažila da pozovem policiju prvi put. Policija odvodi njega u pritvor, a ja odlazim posle nekoliko dana. Ja sam izuzetno zahvalna Vesni Stanojević, inače smo mi prijateljice pre mog odlaska u sigurnu kuću. Mi smo se poznavale, pa sam ja sa njom obavila razgovor, telefonski, nisam imala tu neku proceduru koja se inače sprovodi, jesam, ali sam ja to brže. Ona je mene tako prihvatila, da ja, ne mogu da kažem da sam tamo bila privilegovana, meni je bilo izuzetno teško i to nije prirodna sredina. Ta kuća, Bogu hvala, postoji, i Bogu hvala da pruža utočište. Meni je bilo teško, u 10 sati ja moram najkasnije da sam tu, ko će meni da čuva moju bebu, ona nije hodala u to vreme, a moja priroda posla je takva, iziskuje ostajanje do kasno, ako pričamo o pevanju, ako pričamo o slikanju ili o radu u školi ili šta god, iziskuje to neko vreme, kome da poverim dete”, objasnila je Tijana.

Uspešnost prvog pokušaja 

"Vratila sam se, da, vratila sam se i to posle kratkog vremena provedenog tamo, jer moje dete nije hodalo, ja sam morala od nečeg da živim, jeste tamo sve besplatno, ali, ja moram detetu da kupim pelene, mleko, ne znam šta sve ne, sebi, moj posao je takav, traži to neko vreme, posebno vreme, kada se ja vratim sa nastupa u 1, to je tamo nemoguće sprovesti, uz svu podršku koju oni daju, da se žene ekonomski osnaže, da se one osamostale, da ne zavise. Najgore je kada žena zavisi i kada nema kome da se vrati, možda ima žive roditelje, ali oni ne žele da je prime nazad”, rekla je Tijana i dodala da ne razume da postoje takvi roditelji u 21. veku da ne žele da prime dete nazad ako trpi nasilje.

Printscreen /RTS
 

 

Tijana je tek u drugom pokušaju uspela da se odvoji od bivšeg muža koji je bio nasilan i kada se vratila iz sigurne kuće. Definitvno je od njega otišla drugi put, kada je ćerka napunila dve godine, ispričala je za RTS ordinaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike