RHMZ upozorava! Stižu jaki pljuskovi i grad prečnika i preko 5 centimetara

03.06.2024

07:55

0

Autor: 24sedam

Na istoku zemlje crveni meteo-alarm

RHMZ upozorava! Stižu jaki pljuskovi i grad prečnika i preko 5 centimetara
Copyright 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas biti veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, navodi RHMZ.

U istočnoj Srbiji i Pomoravlju na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno, dok je u ostalom delu zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. RHMZ dodaje da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva sata unapred.

Podsetimo, u Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo, toplo i nestabilno.

Ujutro i pre podne ponegde kiša, ređe i pljusak s grmljavinom, dok će u drugom delu dana pljuskovi s grmljavinom biti češći i izraženiji, a lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Oluja paralisala Beograd

Oluja koja se razvila u Bosni i Hercegovini stigla je juče u večernjim časovima i do Srbije kao i što su najavljivali meteorolozi.

Pljuštalo je u skoro svim delovima srpske prestonice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike