Tutnji nevreme ka Srbiji! Olujni sistem ulazi u našu zemlju, evo gde će prvo udariti

02.06.2024

20:20

0

U ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo svežije ka severu i zapadu zemlje, toplo ka istoku i jugu

Tutnji nevreme ka Srbiji! Olujni sistem ulazi u našu zemlju, evo gde će prvo udariti
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Oluja koja se razvila u Bosni i Hercegovini ide prema Srbiji brzinom od 70 kilometra na sat. 


- Posle 21 čas će ući na teritoriju Srbije kod Lozinice i nastaviti put korz Vojvodinu ka Rumuniji. - piše na instagram stranici Hailz_srbija.

Periferno može biti zahvaćen i Beograd, dalje navode.

Ranije danas se oglasio i Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

- Pljuskovi i grmljavine danas (02.06.) posle podne i uveče tek ponegde mogu biti praćeni gradom, a najnestabilniji dan biće sutra (03.06.) uz pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme uz (krupan) grad i olujni vetar u oblasti najjačih oblačnih razvoja. Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Preliminarno je u većem delu zemlje izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.  - javio je RHMZ.

U ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo svežije ka severu i zapadu zemlje, toplo ka istoku i jugu. Mestimično-povremeno će biti uslova za kišu, pljuskove i grmljavinu, ponegde su moguće i vremenske nepogode sa gradom, olujnim udarima vetra i intenzivnim pljuskovima. U planinskim krajevima prolazno pojačan vetar južnih smerova.

Prema trenutnim izgledima u utorak promenljivo oblačno ili sa sunčanim periodima, ponegde-povremeno može biti kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u severnim i zapadnim predelima zemlje. Malo svežije ka severu i zapadu, toplije ka istoku i jugu zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike