Zajednička akcija granične policije i carine: Pojačana kontrola prema Crnoj Gori (FOTO)

01.06.2024

14:27

0

Autor: Mi. S.

Pregledano je deset putničkih vozila i 40 teretnih vozila od kojih je 29 kontrolisano mobilnim skenerom

Zajednička akcija granične policije i carine: Pojačana kontrola prema Crnoj Gori (FOTO)
Pojačana granična kontrola - Copyright MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije i Uprave carina, u okviru Sporazuma o saradnji u oblasti integrisanog upravljanja granicom, realizovali su 30. i 31. maja zajedničku akciju pojačane granične kontrole u mestu Kolovrat, kao i na graničnim prelazima Gostun i Jabuka, a koji su u zoni odgovornosti Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori.

U ovoj akciji koja je usmerena na sprečavanje i otkrivanje pokušaja krijumčarenja ljudi i robe, opojnih sredstava, oružja i municije, neprijavljenog novca i drugih oblika prekograničnog kriminala, kontrolisano je deset putničkih vozila i 40 teretnih vozila od kojih je 29 kontrolisano mobilnim skenerom.  

Tom prilikom, otkriven je jedan prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i 33 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Pored otkrivanja krivičnih dela i prekršaja, zajednička akcija je imala i preventivni karakter u cilju unapređenja saradnje i međusobne razmene iskustava između službi u sistemu integrisanog upravljanja granicom i zajedničkog korišćenja opreme i tehničkih sredstava za obavljanje granične kontrole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike