I danas mogući pljuskovi s grmljavinom, ali toplo: RHMZ ima lepe vesti za prvi dan vikenda

31.05.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 11 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni

I danas mogući pljuskovi s grmljavinom, ali toplo: RHMZ ima lepe vesti za prvi dan vikenda
Copyright TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i to s većom verovatnoćom pojave u zapadnoj polovini zemlje. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 11 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni. Na nsazi će biti žuti meteo-alarm zbog grmljavine u Bačkoj, Sremu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 31. maj

 

U subotu sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni.

U nedelju promenljivo i nestabilno, u zapadnim i južnim predelima mestimično sa kišom i 
lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 27 do 30 stepeni. RHMZ upozorava na lokalnu pojavu grmljavina s količinom padavina većom od 10 l/m² u periodu do 3 h.

Promenljivo i nestabilno vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti i intenzivniji, prognozira se za ponedeljak. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 24 do 28 stepeni. Takođe na snazi žuti meteo-alarm.

Prema prognozi od 4. do 8. juna biće promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u utorak ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom koji se u drugom delu sedmice očekuju samo u brdsko-planinskim predelima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike