Imunolog Popadić: Kombinovanje vakcina ne može da škodi

22.07.2021

07:08 >> 10:10

0

Imunolog navodi da će se izaći sa preporukama ko bi trebao da primi treću dozu, a to su, pre svega, stariji i pacijenti sa zapaljenskim bolestima

Imunolog Popadić: Kombinovanje vakcina ne može da škodi
Copyright Dušan Popadić,YouTube / Printscreen

Mešanje vakcina protiv koronavirusa sigurno ne može da škodi pacijentu, poručuje imunolog Dušan Popadić.

On navodi da će se izaći sa preporukama ko bi trebao da primi treću dozu, a to su, pre svega, stariji i pacijenti sa zapaljenskim bolestima.

Pročitajte još

Popadić je rekao da bi svakome preporučio da primi treću dozu, navodeći da je pokazano da su vakcine koje su zasnovane na tehnologiji RNK, kao što je “sputnjik V”, najefikasnije, ali i da kineska pruža “pristojnu zaštitu”.

– Ako je neko primio dve doze kineske vakcine i želi da nastavi imunizaciju tom vakcinom, ni na koji način ga ne bih ograničavao i preporučio bih da primi i treću dozu kineske – naveo je dr Popadić za RTS.

Kaže i da vakcinisani treba da nose masku, jer, kako ističe, ne znamo koju ćemo dozu virusa primiti u susretu sa onima koji nisu imunizovani.

Popadić ocenjuje i da bi ograničavanje dostupnosti pojedinih sadržaja verovatno dalo bolje rezultate u motivaciji za vakcinisanje nego nagrađivanje, koje, kaže, nije dalo pomaka.

Do juče u 15 sati koronavirus je potvrđen kod 228 osoba, od 9.331 testirane. Preminula su četiri pacijenta, a na respiratorima se nalazi deset osoba.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike