Oni čuvaju najvažnije državnike u Srbiji: A čuvali su čak i kineskog predsednika Sija! (FOTO)

24.05.2024

13:38

0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naglasio da je potrebna modernizacija ove jedinice, tehnika i veći broj zaposlenih

Oni čuvaju najvažnije državnike u Srbiji: A čuvali su čak i kineskog predsednika Sija! (FOTO)
Copyright Tanjug/OMK MUP Rpublike Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Jedinicu za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i tom prilikom istakao da je posao koji oni obavljaju od ključnog značaja za stabilnost i bezbednost države i da će u potpunosti podržati jačanje ove jedinice. 

„U radu Ministarstva unutrašnjih poslova i naše policije jedan od ključnih zadataka jeste obezbeđivanje jednog određenog broja ličnosti i objekata. Naročito, imajući u vidu sveopštu međunarodnu situaciju, pitanje terorizma, obezbeđenja naših državnih funkcionera, ali i svih nosilaca javnih funkcija i određenih objekata, što je od vitalnog značaja za funkcionisanje sistema bezbednosti“, istakao je Dačić, a saopštio MUP.

Tanjug/OMK MUP Rpublike Srbije
 

On je naglasio da je potrebno posvetiti značajnu pažnju i usavršavanju pripadnika ove jedinice. 

„Mislim da svi oni koji su bili u poseti našoj zemlji znaju da su na jedan visokokvalitetan način odrađene sve potrebne radnje i da nije bilo nikada nikakvih problema. Naprotiv, bilo je samo pohvala, računajući i poslednju posetu -  kineskog predsednika Sija“, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, potrebna je modernizacija ove jedinice, tehnika i veći broj zaposlenih, kako bi obezbeđivali što veći broj objekata i ličnosti, kao i u bezbednosnom smislu organizovali boravak stranih državnika.  

„U svakom slučaju to je nešto što možda strani državnici prvo vide kada dođu u našu zemlju, a to je način na koji ih primate, način na koji organizujete u bezbednosnom smislu njihov boravak“, istakao je ministar Dačić. 

Dačić je obišao renovirane prostorije komande jedinice, štabnu sobu, streljanu i dežurnu službu, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike