Raspisan konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej: Prva nagrada čak 170.000 dinara

15.05.2024

11:56

0

Autor: R.M.

Teme ovogodišnjeg konkursa su "Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku i "Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet"

Raspisan konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej: Prva nagrada čak 170.000 dinara
Copyright Printscreen/fondacijasnd.rs

Fondacija „Za srpski narod i državu“ raspisala je javni konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej. 

Kako naglašavaju u fondaciji cilj konkursa je da se studenti iz Srbije podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema iz oblasti veštačke inteligencije i kulture sećanja.

Teme ovogodišnjeg konkursa su "Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku i "Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet"

Fondacija je odredila i nagrade za troje najbolje plasiranih i to u iznosu od 

170.000 dinara za prvo mesto, 100.000 dinara za drugo i 70.000 dinara za treće mesto.

- Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta svih usmerenja na osnovnim i master akademskim studijama iz Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore - piše na sajtu fondacije.

Uz esej je potrebno dostaviti i prateće obrasce koji se mogu naći na sajtu fondacije, kao i fotokopiju lične karte ili pasoša (izvod iz čitača) studenta, kao i uverenje o studiranju.

U fondaciji naglašavaju i pravila za izradu samog eseja a to su da mora da bude napisan na ćiriličnom pismu. Takođe mora biti urađen u Microsoft Office Word-u, font Times New Roman, veličina fonta 12, paragraf podešen sa obe strane (Justified), prored između redova 1.15.

Esej ne sme da bude javno objavljivan do završetka konkursa i mora da sadrži maksimalno do 3.000 reči. Esej mora da bude i teorijski utemeljen.

- Esej sa pratećom dokumentacijom poslati elektronskim putem, najkasnije do 10. juna 2024. godine na mejl [email protected]. Prijave radova nakon naznačenog datuma neće biti razmatrane - naglašavaju u fondaciji.

Rang lista biće objavljena 25. juna 2024. godine, na sajtu Fondacije „Za srpski narod i državu“ na veb adresi https://fondacijasnd.rs/.

Najbolji eseji biće odabrani od strane članova stručnog žirija koji čine ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković, prof. dr Danimir Mandić sa Učiteljskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Ljiljana Marković sa Filološkog fakulteta u Beogradu, naučni saradnik Instituta za političke studije docent dr Ivana Luknar kao i prof. dr Aleksandar Rastović, naučni savetnik Istorijskog instituta Beograd.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike