Kineska radnica oduševila Srbe: Dobila nagradu od 200.000 dinara, a onda odlučila da je pokloni našoj deci bez roditelja!

18.03.2024

12:53

0

Autor: R.M.

Gest kineske radnice u Srbiji ganuo je mnoge njene kolege

Kineska radnica oduševila Srbe: Dobila nagradu od 200.000 dinara, a onda odlučila da je pokloni našoj deci bez roditelja!
Copyright Promo

Kineskinja Kong Linghua dobila je specijalnu nagradu za bezbednost ali je onda svojim gestom izazvala gromoglasne aplauze i duboko ganula kolege.

Naime, ova dama postala je primer najuspešnijeg radnika sa izvanrednim učinkom u oblasti bezbednosti zbog čega je nagrađena sa 200.000 dinara. Ali onda je napravila gest koji je duboko ganuo njene kolege. Naime, ona je odlučila da pare pokloni deci u Srbiji bez roditeljskog staranja.

- Kao dobitnica ove specijalne nagrade i nalazeći se među svima vama koji ste dali svoj veliki doprinos bezbednom radu u rudniku Čukaru Peki, izuzetno sam ganuta i ponosna. Zbog svega ovoga, danas sam jednako radosna i srećna i osećam se kao da sam sa svojom porodicom, mojom, a verujem i vašom najvećom životnom potporom.

Promo
 

I upravo iz razloga što znam koliko je teško i za odrasle da budu odvojeni od svojih najmilijih, a posebno koliko je to teško najmlađima, želim ovu nagradu da posvetim deci bez roditelja. Želim da ovaj ček na 200.000 dinara poklonim u dobrodvorne svrhe“, rekla je Kong Linghua, koja je osim što je dokazala da je izvrstan radnik, pokazala i da je izvrstan čovek.

Čin ove hrabre i požrtvovane ali i vrlo saosećajne i humane žene, gromoglasnim aplauzom podržalo je blizu 200 srpskih i kineskih radnika, koji su prisustvovali ceremoniji dodele nagrada na bezbednost u Srbija Ziđin Majningu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike