Srbija pod narandžastim meteo-alarmom: Pljuštaće kiša i udaraće gromovi

08.05.2024

06:25

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 10 do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni

Srbija pod narandžastim meteo-alarmom: Pljuštaće kiša i udaraće gromovi
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa 

grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura od 10 do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni. RHMZ upozorava na lokalnu pojavu grmljavina sa gradom i količinom padavina većom od 20 l/m² za 3h, zbog čega će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U četvrtak nestabilno i svežije, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćenim gradom i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vreme i to uglavnom u južnim, centralnim i istočnim predelima. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni.

Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena. Takođe zbog grmljavine praćene gradom i količinom padavina većom od 20 l/m² biće upaljen narandžasti meteoalarm.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 8. maj

 

U petak promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo. Lokalni 
pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugozapadu, jugu i istoku Srbije i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 17 do 23 stepena. 

U subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo, a lokalni 
pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab promenljivog pravca. Najniža temperatura od 5 do 12, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Prema prognozi za period od 12. do 16. maja, zadržava se promenljivo vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike