Agencija za bezbednost saobraćaja uputila apel vozačima: Ne ugrožavajte ni sebe ni druge

29.04.2024

11:04

0

Najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalima u vreme prvomajskih praznika su neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola

Agencija za bezbednost saobraćaja uputila apel vozačima: Ne ugrožavajte ni sebe ni druge
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju. 

Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka, napominju iz Agencije.

Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.  

"Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci", kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Pešacima i biciklistima savetuju da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni. 

"Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise", saopštila je Agencija.

24sedam/Nenad Vujanović
 

 

Agencija podseća vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji, saopštio je ABS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike