Objavljen konkurs za upis novih studenata na fakultete u Beogradu! Informišite se na vreme

29.04.2024

10:50

0

Autor: J. S. J.

Kandidat može da ostvari maksimum 100 bodova, a to uključuje uspeh u školi i bodove sa male mature. Iz srednje škole može poneti najmanje 16 bodova, a najviše 40

Objavljen konkurs za upis novih studenata na fakultete u Beogradu! Informišite se na vreme
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Univerzitet u Beogradu saopštio je da je objavljen konkurs za upis nove generacije studenata. Broj mesta za prijem nove generacije studenata po fakultetima zvanično će biti potvrđene kada upisne kvote odobri Vlada Republike Srbije, a to u Univerzitetu očekuju krajem maja.

Senat BU na sednici 17. aprila doneo je odluku o raspisivanju konkursa za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, i ukupno 26.438 mesta, što znači više mesta na svim stepenima studija: osnovnim, master i doktorskim.

Profimedia
 

 

Kada je reč o upisu, kandidat može da ostvari maksimum 100 bodova, a to uključuje uspeh u školi i bodove sa male mature. Iz srednje škole može poneti najmanje 16 bodova, a najviše 40. 

Opšti uspeh u srednjoj školi se računa zaokruživanjem na dve decimale, a pod tim se podrazumeva zbir prosečnih ocena u svakom razredu srednje škole pomnožen sa dva.

Opširnije o uslovima upisa i samoj proceduri poročitajte na sajtu Beogradskog univerziteta.

Takođe, sve pojedinosti o specijalističkim studijama, multidisciplinarnim studijama, možete pročitati na sajtu Beogradskog univerziteta.

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike