Ovako izgleda specijalistička obuka kandidata za podoficire Vojske Srbije (FOTO)

25.04.2024

09:17

0

Kandidati su slušaoci prve klase Kursa za podoficire

Ovako izgleda specijalistička obuka kandidata za podoficire Vojske Srbije (FOTO)
Copyright vs.rs

U centrima Komande za obuku u toku je realizacija specijalističke obuke kandidata iz građanstva koji se osposobljavaju za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira Vojske Srbije.

Kandidati su slušaoci prve klase Kursa za podoficire, koji se, kao novi model osposobljavanja za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije, organizuje od oktobra prošle godine, kroz četiri modula u trajanju od devet meseci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

vs.rs
 

 

Sada je u toku treći modul usavršavanja, tokom kojeg se kandidati osposobljavaju za obavljanje dužnosti u okviru svog roda ili službe. Prethodno su na prva dva modula stekli neophodna osnovna vojnička znanja i sposobnosti za komandovanje grupom, timom i odeljenjem.  

U završnoj fazi usavršavanja, kandidati će stažirati u jedinicama Vojske Srbije, u skladu sa radnim mestima za koja su konkurisali, i tada će biti u prilici da se nađu u ulozi komandira i zamenika komandira odeljenja. Oni koji uspešno savladaju i taj modul biće promovisani u čin vodnika i stupiće u stroj starešina Vojske Srbije.

 

Mladići i devojke koji žele na ovaj način da postanu podoficiri Vojske Srbije, a imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje ili se nalaze u završnoj godini srednje škole, mogu se za to prijaviti već sada, na konkurs koji je otvoren do kraja meseca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike