Poznat uzrok smrti porodilje u Vranju, oglasilo se tužilaštvo

25.04.2024

08:11

0

Autor: 24sedam

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju

Poznat uzrok smrti porodilje u Vranju, oglasilo se tužilaštvo
Copyright Printscreen/Youtube/RTV Vranje

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je danas da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A. iz okoline Preševa 17. aprila ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da je Osnovno javno tužilaštvo nadležno za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A. koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, navodi se u saopštenju VJT. Kako je saopšteno, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M. A.

- Dana 24. aprila 2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen je izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M. A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju - saopštilo je VJT u Vranju.

Imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, Više javno tužilaštvo će, kako je saopšteno, predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći, koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike