Vozači, od danas počinje pojačana kontrola: Saobraćajna policija na terenu, svakog dana merenje brzine vozila

25.04.2024

09:06

0

Autor: 24sedam

Akcija "Roudpol" na putevima širom Srbije

Vozači, od danas počinje pojačana kontrola: Saobraćajna policija na terenu, svakog dana merenje brzine vozila
Copyright Instagram/MUP Srbije

U Srbiji danas počinje međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a do 1. maja, rekao je Dejan Stević iz Uprave, koji najavljuje da će tog dana biti sprovedena i akcija 24-časovnog merenja brzine na najvažnijim putevima.

- U ovom periodu, prethodne četiri godine nažalost na našim putevima je stradalo 58 učesnika u saobraćaju. Zbog toga smo se odlučili da ove godine, u ovom periodu preduzmemo sve nephodne mere sa svim materijalnim i ljudskim formacijama i zaštitimo bezbednost učesnika u saobraćaju tokom praznika - rekao je Stević za Tanjug.

On je rekao da će do 1. maja u okviru organizacije Roadpol-a trajati akcija merenja nepropisne brzine u kojoj MUP Srbije učestvuje zajedno sa 30 evropskih policija. Stević je precizirao da će saobraćajna policija svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije “presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

- U sklopu ove akcije, u sredu, 1. maja, biće realizovana akcija Spid maraton (Speed Marathon), tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa - rekao je Stević.

On je dodao da, odmah nakon završetka praznične akcije, počinje 4. Centralna akcija Uprave saobraćajne policije, usmerena na otkrivanje i svih ostalih prekršaja, a koja će trajati od 2. do 7. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike