Danas suvo vreme, uz smenu oblaka i sunca, tokom noći stiže kiša

22.04.2024

06:36

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 2 do 7, a najviša od 13 do 17 stepeni

Danas suvo vreme, uz smenu oblaka i sunca, tokom noći stiže kiša
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro će biti delimično vedro.

U toku dana u većem delu promenljivo uz smenu oblačnih i sunčanih intervala i suvo, a samo se ponegde u Vojvodini, uz više oblačnosti, pre podne i sredinom dana očekuje kratkotrajna kiša. Uveče razvedravanje. Vetar uglavnom slab promenljiv, na severu i istoku Srbije i umeren zapadni i severozapadni. 

Najniža temperatura od 2 do 7, a najviša od 13 do 17 stepeni.

U drugoj polovini noći na jugu i jugoistoku Srbije novo naoblačenje, pred jutro ponegde s kišom.

U utorak će se naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa juga proširiti na ostale krajeve Srbije. Na severozapadu zemlje se očekuje najmanje kiše, dok se veća količina padavina očekuje u drugom delu dana i to posebno na jugu i istoku. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 12 do 18 stepeni na severozapadu. Zbog udara vetra i količine padavina na snazi će biti žuti meteoalarm.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

U sredu promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, na severu i u planinskim predelima povremeno jak, jugozapadni, kasnije posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 5 do 9, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno, na severoistoku uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine. Vetar uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren severozapadni.

Najniža temperatura od 5 do 8, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni.

Prema prognozi za period od 26. do 30. aprila, biće pretežno sunčano i postepeno toplije, a samo se još u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde očekuje
kratkotrajna kiša ili pljusak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike